PRESSE OG KONTAKT

PRESSE OG KONTAKT

Kontakt

Email: info@videnskabsaar22.dk

Pressehenvendelse

Marie Breyen                                                    Direktør og executive producer

Telefon: 20700034

Email: marie@videnskabsaar22.dk

image description
Videnskabsår22

Videnskabsår22 blev skudt i gang i december 2021 med en naturvidenskabelig fiktionsjulekalender for hele familien, ´Kometernes Jul´, som blev sendt på TV 2. Serien fik i gennemsnit over 1 mio. seere hver dag fordelt på hovedkanalen og TV 2 Play. Rundt om Julekalenderen blev der opbygget et ´Univers Udenom´, hvor børn og voksne kunne gå på opdagelse i den rigtige naturvidenskab på YouTube kanalen, Web-siden og SoMe-kanalerne for Videnskabsår22. Der blev lagt mere en 100 film på kanalen igennem december og det blev set over 1 mio. gange inden måneden var omme.

Målet var at inspirere børn og deres forældre til at opdage og tale om naturvidenskabelige emner over middagsbordet og at vise børn, at naturvidenskab allerede er en del af deres hverdag, uden at de ved det.

Projektet understøttede den langsigtede nationale strategi, der er sat i gang med ”Teknologipagten” og ”Naturvidenskabens ABC”, hvor målet er at bidrage til børn, unge og deres familiers naturfaglige dannelse. Visionen er at anskueliggøre meget komplekse ting så̊ forenklet, at det for altid kan ændre måden, hvorpå̊ både børn og voksne forstår, bruger og fremtidsdrømmer om deres egen verden. 

2022
Der er allerede over 70 samarbejdspartnere i Videnskabsåret, som alle vil spille ind med relevante projekter og begivenheder, som bliver tilgængeligt og synligt for børn og voksne på en helt ny måde. Det, at vi kan samarbejde på tværs og bruge de platforme vi har opbygget, vil sikre, at vi får en langt større gennemslagskraft og relevans.

Med afsæt i formidling om naturvidenskab gennem en fiktionshistorie med Universet Udenom er det en ambition med Videnskabsår22 at videreføre nedbrydningen af barrierer mellem at lære noget og at have det sjovt. Samtidig videregives budskabet, at videnskab er noget, vi alle skal kunne forstå og have glæde af. Vi skal vedblive at være åbne og nysgerrige, turde stille spørgsmål og have gåpåmod over for svære udfordringer.

Videnskabsår22 er udsprunget af en række inspirationsspor:

  • 100 årene for Niels Bohr Institutet,- og 100 året for Danmarks først Nobel pris I fysik
  • En naturvidenskabelige fiktionsjulekalender med et Univers Udenom med den rigtige videnskab.
  • En bevidsthed om nødvendigheden af at aktualisere videnskabens betydning for samfundet.
  • FN's udnævnelse af 2022 til "International Year of Basic Science and Development".

´Kometernes Jul´ er produceret af Nordisk Film Series for TV 2 og Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet. Projektet er støttet af VILLUM FONDEN, Novo Nordisk Fonden, Poul Due Jensens Fond og Bitten & Mads Clausens Fond.

 

 

Se film og videoer på vores Youtube-kanal Videnskabsår22
Link til kanalen